Otvorena veterinarska stanica

šišović

Prošle subote je u Rakitnu otvorena prva privatna veterinarska stanica u Hercegovini, a svečano otvaranje popraćeno je i prigodnom feštom i zakuskom jer se ipak radi o kraju nadaleko poznatom po gostoljubivosti mještana.

Prije početka ceremonije porazgovarali smo sa idejnim začetnikom, realizatorom, investitorom i vlasnikom Veterinarske stanice Rakitno-Vrpolje, Danom Pavkovićem Šišovićem, izdankom istoimene poslovne rakitske obitelji koja je vlasnik jedne od najvećih stočnih farmi u Rakitnom.

"Namjera nam je bila ljudima ponuditi alternativu. Do sada su se svi pregledi, zahvati i sve vezano uz veterinarstvo morali obavljati u Posušju. Jednostavno stoga što nisu imali mogućnosti to obaviti negdje drugdje. Danas imaju taj izbor. Ova Veterinarska stanica u potpunosti je opremljena za sve poslove koje jedna takva ustanova ima ovlasti obavljati", kaže Dane.

Na naš upit koliko je sredstava uloženo u realizaciju projekta kazuje:

"Samo oprema, a možemo se pohvaliti da je stanica opremljena najmodernijim uređajima koji se trenutno nalaze na tržištu, od laboratorija do opreme za pojedine zahvate, je vrijedna više od 100 000 KM, a ukupna vrijednost projekta kreće se negdje oko brojke od 150 000 KM. Ovdje treba naglasiti da je sve rađeno po najvišim standardima, te se u njoj mogu obavljati zahvati na razini koja zadovoljava i standarde u BiH, kao i u Republici Hrvatskoj".

Još smo doznali kako će u novootvorenoj postaji raditi domaći kadrovi, a neslužbeno doznajemo da će i cijene usluga biti povoljne. Na svečanosti otvaranja nazočili su pomoćnica ministra za veterinarstvo FBiH Nada Rajković, Sanjin Tanković ispred Ureda za veterinarstvo BiH, prof. Zijo Hadžiomerović sa Veterinarskog instituta u Sarajevu, Ante Vidović i Milan Andrijanić sa Zavoda za veterinarstvo iz Mostara, županijski i općinski predstavnici vlasti, te brojni gosti iz Rakitna i okolice među kojima su prednjačili rakitski farmeri koji su, eto, dobili vrijednu ustanovu doslovno na kućnom pragu.